31.1.2024, Martin Babocký.

Podnetné dáta zo zdrojom od Bloombergu a etoro hovoria o ďalšom vývoji výnosov S&P500, ak ho za posledných 50 rokov kúpite na dovtedajších najvyšších hodnotách.

Vývoj indexu S&P500 v obdobiach nasledujúcich po nakúpení na rekordne vysokých úrovniach (tmavozelená) a v akomkoľvek inom čase (bledozelená).

Niektorí sa zvyknú obávať, že čo keď zainvestujú práve v dobe tesne pred nejakým prepadom, či krízou. U niektorých začínajúcich investorov to takto vyjde, avšak netreba si z toho nič robiť. Graf ukazuje, že už pri dobe 6 mesiacov po nákupe na dovtedy najvyšších hodnotách americké akcie reprezentované indexom S&P500 budú v priemere v zisku, dokonca vo väčšom ako keď človek nakúpi v akomkoľvek inom čase.

Aj my v Babocky Investment Office máme pár klientov aj takých, ktorý začali investovať tesne pred začiatkom koronakrízy v 2020 (vyše 30% pád za mesiac) alebo tesne pred poklesom trhov v roku 2022 (pokles 20% v danom roku). Jednorazové investície do akcií prvých menovaných sú dávno v pluse, pri druhých menovaných sa do plusu preklápajú postupne v týchto časoch.

To, čo investovať, nemá stáť či padať na tom aká je aktuálne situácia na trhoch. Ak investujem do štandardných trhov, globálne, v najsilnejších svetových menách a mám pred sebou dlhší časový horizont držania investície, niet sa čoho báť. História ukazuje, že takéto investície zarábajú.


Verím, že takéto informácie sú hodné šírenia. Dobré a rozumné investovanie pomáha budovať život podľa vlastných predstáv. Investujte s nami aj Vy, pokojne mi napíšte pre viac informácií cez formulár nižšie.

Máte záujem o bezplatnú konzultáciu?

Napíšte nám, zatelefonujeme si s vami alebo sa stretneme a pokúsime sa vám ušiť na mieru také investičné riešenie, ktoré vás dostane k vašim cieľom, či už je to pasívny príjem, budovanie majetku, zabezpečenie potomkov do budúcnosti a pod.